Philips draagbare DVD-speler PET835

(Door Michel van der Ven)

Met de PET835 van Philips wordt het weer leuk in de file. Tenminste, als je op de passagiersstoel of op de achterbank zit en niet op het verkeer hoeft te letten. En is de dvd afgelopen? Dan kijk je toch lekker wat tv!

De PET835 is een bijzonder veelzijdig ‘portable entertainment system', zoals deze apparaten genoemd worden. Het is in de eerste plaats een draagbare dvd-speler die ook moeiteloos DivX- en mpeg4-films afspeelt. De kwaliteit van het 8,5 inch breedbeeldscherm laat voor een dergelijk apparaat weinig te wensen over. Verwacht evenwel geen haarscherp beeld; daarvoor is de resolutie van dit soort draagbare spelers te beperkt. Via de video-uitgang kun je de PET835 desgewenst aan een televisietoestel koppelen om dvd's te bekijken op een groter scherm. Dat is bijvoorbeeld handig voor gebruik op je vakantieadres. De beeldkwaliteit is in dat geval uiteraard beter, dankzij de hogere resolutie van een tv. De video-ingang stelt je tevens in staat om het beeld van een camcorder, mediaspeler of ander apparaat weer te geven op het (grotere) scherm van de PET835.

TV BIJ 120 KM/U
Een grote troef van de speler is de ingebouwde DVB-T-ontvanger, waarmee je kunt afstemmen op de zogeheten ‘free-to-air' televisie- en radiozenders die digitaal de ether worden ingestuurd. In Nederland ontvang je op die manier gratis de publieke en regionale tv-zenders plus een heleboel radiostations. Ook wanneer je met 120 kilometer per uur over de snelweg vlamt? Jawel, al is het DVB-T-signaal niet overal even sterk, waardoor het beeld dan af en toe zal haperen. Het meegeleverde DVB-T-antennetje is overigens magnetisch, zodat je hem gewoon op het dak van je auto kunt ‘plakken'. Verder kun je met de PET835 zowel Teletekst als een Elektronische Programmagids (EPG) raadplegen, voor zover die diensten door de omroepen worden meegestuurd.

GUL MET EXTRA'S
De PET835 is tevens inzetbaar als muziekspeler. Het toestel lust mp3's en wma's, waarbij het niet uitmaakt of je die op een cd brandt of via de ingebouwde usb-poort invoert met een geheugenstaafje. De brede speaker onder het scherm speelt niet heel hard maar de klank blijft wel helder. Thuis kun je het toestel via de coaxiale aansluiting desgewenst aansluiten op een home theater of hifisysteem, terwijl je in de auto maar liefst twee hoofdtelefoons in de PET835 kan prikken. Ten slotte schuilt er ook nog een digitaal fotolijstje in het apparaat. Dat is een aardig extraatje, maar vergeleken met de echte Photo Frames van Philips zijn er nauwelijks instelmogelijkheden en stelt de beeldkwaliteit enigszins teleur. Pluspunten zijn dan weer de goede, oplaadbare batterij (tot 3 uur) en het gegeven dat Philips erg gul is met accessoires: naast een afstandsbediening en een beschermhoes zit er in de doos een complete monteerkit voor in de wagen, inclusief sigarettenadapter.

Conclusie

De PET835 is een fantastisch toestel voor in de auto en kan je kinderen werkelijk urenlang zoet houden. Eigenlijk kan je er overal plezier aan beleven: in je studeerruimte, de keuken, op je hotelkamer, enzovoort. Door die brede inzetbaarheid valt de prijs nog best wel mee, zeker als je ziet hoeveel accessoires je erbij krijgt.

(Bron: http://www.hetmag.nl/producten/informatie.html;product_id=219)

Koop direct een opvolger:

Koop direct Philips draagbare TV met DVD-speler PD7015 Philips draagbare TV met DVD-speler PD7015

Vergelijkbare producten:
Mobiele TV's

Bekijk ook:

Vergelijking Draagbare LCD TV's met DVB-T
Review X4-TECH TITANIUM 9
Review MSI DVB-T receiver USB 2.0