X4-TECH Draagbare LCD DVD speler met DVB-TTegenwoordig zijn de signalen in de ether niet meer analoog maar digitaal: DVB-T (Digital Video Broadcasting Terrestrial).
Deze signalen zijn met een DVB-T antenne op te vangen. Meestal met een abonnement (Digitenne) via een decoder op een tv, maar het kan ook op een draagbare LCD TV.
Met een eenvoudige DVB-T TV kunnen de signalen van de publieke omroep gratis worden ontvangen en bekeken (Nederland 1, 2 en 3 en de regionale omroep). Evenals de publieke radiozenders (Radio 1 en 2, 3FM, Radio 4, 5 en 6, Concertzender, FunX en de regionale omroep).De X4-TECH TITANIUM 9 is naast een DVB-T TV met een LCD scherm met 23 cm beelddiagonaal (9") ook een DVD speler, kan audio, video en foto's van een USB-gegevensdrager lezen en kan ook analoge televisiesignalen weergeven.

Mijn ervaring

Het was even zoeken naar een goed DVB-T signaal, maar met de magnetische antenne aan de gordijnrail geplakt was de ontvangst goed. De installatie van de kanalen ging verder vrijwel automatisch, dus TV kijken was toen zo voor elkaar. Ook in de tuin met de antenne aan de kruiwagen is de ontvangst goed.
Ook de DVD speler werkt zoals je van een DVD speler kunt verwachten. Met de megeleverde AV-kabel kun je de draagbare LCD TV op een grote TV aansluiten, waardoor je het ook als gewone DVD-speler kunt gebruiken. De afstandsbediening bevat alle functies die bij een DVD-speler nodig zijn.
Er kan een koptelefoon op de speler worden aangesloten, en met de interne accu kan ruim 2 uur zonder stopcontact worden gekeken.
EPG en teletext werken ook. Ik kon alleen niet direct vinden hoe je van EPG of teletext weer terug gaat naar gewoon beeld, maar dat bleek het stop/exit knopje op de afstandsbediening te zijn (een kleinigheidje).
Het wordt geleverd met een tasje om de speler veilig in te vervoeren.
Ik ben er erg tevreden mee.

Vergelijkbare producten:
Mobiele TVs

Bekijk ook:

Vergelijking Draagbare LCD TV's met DVB-T
Review MSI DVB-T receiver USB 2.0